The Last of Us jasmila žbanić portret
Politika

Jasmila Žbanić oštro osudila Dodika: Evropa će platiti strašnu cijenu za saradnju sa balkanskim fašistima

Reakcije na današnje obilježavanje neustavnog dana RS samo se nižu. Sada se na svom zvaničnom Facebook profilu oglasila i bh. režiserka Jasmila Žbanić. Ona se dotakla i skandaloznog poteza Milorada Dodika koji je odlučio ruskog predsjednika Vladimira Putina odlikovati Ordenom časti.

“Danas je Vladimir Putin odlikovan medaljom časti na fašističkoj paradi koja se dogodila kod Sarajeva – koju je organizovao lider Milorad Dodik.

Srpski nacionalisti, uz blagoslov pravoslavne crkve, obilježili su Dan osnivanja “Republike Srpske”, dan kada su u ime velike Srbije započeli ubistva, silovanja, razaranja.

Ovakve parade fašista kroz ovu zemlju svako malo za nas nije ništa novo – ali najbolnije od svega je koliko ove ljude podržava evropska politička elita.

Evropska unija kroz mehanizam visokog predstavnika ima moć da zaustavi ove orgije fašizma. Taj mehanizam se zove Bonska ovlašćenja. (Bonska ovlašćenja osnažuju visokog predstavnika da usvoji obavezujuće odluke. I smijeni javne zvaničnike sa funkcije). Evropa će platiti strašnu cijenu za saradnju sa balkanskim fašistima.

Fotografija Ursule von der Leyen pozdravlja Milorada Dodika lidera Republike Srpske. Kakav osmijeh!”, napisala je Jasmila Žbanić.

U manjem bh. entitetu danas je obilježen 9. januar kao dan RS, uprkos tome što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine taj datum u dva navrata proglasio neustavnim. Osim niza skandaloznih izjava, na današnji dan učesnici su razvili i zastavu RS dugu 527, a široku 4,6 metara. Predsjednik RS, Milorad Dodik kao i obično ignorisao je istinite historijske činjenice, poput one da je 9. januar upravo doveo do krvavog rata i genocida. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Jasa Bosna
Jasa Bosna
2 mjeseci

Bravo Jasmina tako to rade istinskie umjetnice!!