Sport

Je li najbogatiji sportista svijeta spao na “prosjački štap”‘? ‘Nema love, sve je potrošio je na žene’

Floyd Mayweather Junior jedan je od najpopularnijih boksera u historiji te je apsolutni prvak i vladar nižih kategorija.

Nadimak mu je "Money" (novac), što ne čudi jer se njegova zarada procjenjuje na 460 miliona dolara.

Mayweather se umirovio 2017. godine, kada je savladao Conora McGregora i upisao svoju jubilarnu 50. pobjedu u karijeri u isto toliko mečeva.

Od tada je imao nekoliko egzibicijskih mečeva, među kojima je i onaj protiv Logana Paula, prenosi Net.hr.

U karijeri je bio prvak po WBC-u u superperolakoj, lakoj i superlakoj kategoriji te prvak IBF-a u velter kategoriji, u kojoj je dominirao i u WBC-u i WBO-u. Prema WBA-u je bio prvak supervelter kategorije i lake srednje kategorije, rok je prema WBC-u osvajao istu kategoriju.

Mayweather se voli hvaliti svojim bogatstvom na društvenim mrežama. Kupovao je satove od 18 miliona dolara, posjeduje nevjerovatnu kolekciju automobila, kao i jahti.

Usprkos svemu, brat Logana s kojim se borio Mayweather, Jake Paul, tvrdi da je Floyd "švorc".

"Floyd Mayweather je švorc. To stalno govorim i stojim iza toga. Vjerovatno je potrošio sav novac na djevojke kojima masno plaća samo da budu oko njega", rekao je Paul.

Smatra se da je tokom karijere Mayweather više preko milijardu dolara te ovo nije prvi put da se piše kako je popularni bokser ostao bez novca.

Zbog toga često i sudjeluje na egzibicijskim mečevima.

Jesu li u pitanju samo provokacije Paula ili je nešto ozbiljnije za sada nije jasno.

Zna se samo da Floyd tvrdi kako zarađuje 300 miliona dolara mjesečno. Ko laže, znaju samo njih dvojica.