Politika

Jedan od aktera u aferi ‘Asim’: SDA je meta montiranih afera. Haram vam bilo

afere Asim, Muhamed Šehović, Asim Sarajlić,

Oglasio se Muhamed Šehović, jedan od optuženih u aferi 'Asim'.

Podsjetimo, danas su sva trojica optuženih prvostepenom presudom oslobođeni: Asim Sarajlić, Muhamed Šehović i Sabahudin Delalić.

Njegovi objavu prenosimo u cijelosti:

"Dragi prijatelji, hvala vam neopisivo puno na podršci koju ste mi pružali sve ovo vrijeme od početka ove takozvane „Afere“.

Ali iskren da budem iznenadio sam se brojem poruka i poziva koji ste mi uputili jučer i danas. Hvala prije svega mojoj porodici koja je bila bezrezervno uz mene, kao i vama svima. Na kraju moram posebno izdvojiti moju advokaticu Nina Karačić-Brković i nemam dovoljno riječi kojim bih joj se zahvalio na poslu koji je uradila u proteklom periodu i bila mi je velika podrška.

Oni koji me poznaju znaju da nikada ništa nisam uradio protiv zakona, i da sam cijeli svoj život radio pošteno. Žao mi je što su moje kolege Sarajlić i Delalić prolazili kroz sve ovo, ali i SDA koja je očito već duži period meta montiranih afera koje imaju za cilj njeno urušavanje, ali neće vam uspjeti…

A sada neka se oni licemjeri koji su učestvovali u kreiranju ove montirane farse, a znaju oni svi na koji način, gdje i kada, da ih ne nabrajam, a ima ih više, zabave o sebi, jer sve se vrati kao bumerang… Haram vam bilo do kraja života".