reakcije

Jedan od najvećih evropskih medija piše o odluci Huseinbašića da zaigra za Zmajeve. Ne mogu se načuditi

Foto: DFB

Njemački Bild, najtiražniji dnevni list u Evropi, tačnije njegovo digitalno izdanje, donosi kratak osvrt na odluku Denisa Huseinbašića da zaigra za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovo je iznenađenje, piše u uvodu Bild, prvotimac Kolna Denis Huseinbašić (22) odlučio se odreći budućnosti u njemačkoj reprezentaciji i zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Savez BiH je na svojoj stranici objavio da je u srijedu dobio zvaničnu potvrdu da Huseinbašić može igrati za Bosnu i Hercegovinu. Odgovorna je bila FIFA Komisija za status igrača, kojoj je veznjak Kolna podnio prijavu, piše Bild.

Huseinbašićeva odluka je posebno iznenađujuća jer je ranije imao solidnu karijeru Elfu. Selektor U21 reprezentacije Antonio di Salvo (44) pozvao ga je prvi put 2022. godine. Huseinbašić je potom odigrao tri prijateljske utakmice i ubilježio dva nastupa na Evropskom prvenstvu, ali je uvijek držao otvorenu opciju da igra u domovini svojih roditelja.

Sada je igrač Kolna postavio kurs za svoju međunarodnu budućnost. Vjerovatno i zato što smatra da bosanskohercegovački tim ima mnogo manju konkurenciju za igru, nego, realno, u reprezentaciji Njemačke, piše Bild.de.