Vijesti

Jedna tura je propala, ali kao da to još neko pamti: Danas stižu nove vakcine u Prijedor

Institut za javno zdravstvo RS uputit će danas u Dom zdravlja u Prijedoru prve količine druge komponente vakcina Sputnjik V potrebnih za revakcinaciju osoba starijih od 65 godina.

Na ovaj način nastavit će se revakcinacija građana koja je prekinuta prošle sedmice.

Ostale doze vakcina biće isporučene u narednih nekoliko dana, u skladu sa planom vakcinacije Doma zdravlja Prijedor.

Inače, iz Doma zdravlja Prijedor saopštili su da vakcine stižu u 9.30 i da će odmah od 10 sati u Sportskoj dvorani “Mladost” biti revakcinisani Prijedorčani koji su bili zakazani za drugu dozu od 12. do 14. aprila.

“Od 10 do 11 sati drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 12. aprila. Od 11-13 drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 13. aprila. Od 13 do 16 časova drugu dozu primiće građani koji su trebali primiti 14. aprila“, saopštili su iz Doma zdravlja.

Dodaju da su osobe koje dolaze na vakcinaciju u obavezi da sa sobom donesu ličnu kartu i karton vakcinacije koji su dobili nakon vakcinacije prvom dozom vakcine.

“Ovim putem apelujemo na sve građane Prijedora koji su u prethodnom periodu primili prvu dozu vakcine “Sputnjik V” i čekaju revakcinaciju da će druga doza biti obezbeđena za sve građane, te da nije potrebno da sutra dolaze na ovu lokaciju, ukoliko nisu navedenih dana tačnije 12, 13 i 14.aprila trebali da prime drugu dozu“, poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

Ukupno danas stiže 500 doza.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare