Magazin

Jelena Rozga o zdravstvenom stanju: “Nemam štitnu žlijezdu”

Popularna pjevačica Jelena Rozga progovorila je o svom zdravstvenom stanju, ali i otkrila kako se osjeća nakon što je manijaka koji ju je uhodio stigla sudska kazna.

Rozga je prije tri godine, kako je jednom prilikom otkrila, osjetila je da joj se "srce toliko uzlupalo da sam se uplašila da će se samo srušiti", nakon čega je odmah posjetila ljekara i dijagnostikovana joj je tahikardija.

Ona je otkrila da je tokom pandemije virusa korona napokon naučila da kaže ne i da ju je na to prisililo njeno zdravstveno stanje. Ispričala je da joj je Hašimoto pojeo štitnu žlijezdu.

"Više nisam u velikom stresu. Neću da jurim, pogotovo po pitanju posla. Čuvam zdravlje više, više cijenim svoje slobodno vrijeme, znam da kažem ne. Naučila sam i to. Morala sam zbog zdravlja. Jednostavno sam morala, jer imam problema sa srcem i štitnom žlijezdom i to više ne krijem. Štitnu žlijezdu apsolutno više nemam i sad sam rekla: 'E sad je dosta, ajde da malo i ja uživam'", rekla je Rozga za RTL koja danas redovno pije terapiju.

Rozga je ispričala da mirnije spava otkako je manijaka koji ju je uhodio stigla sudska kazna.

"Mislim da ću jedno duže vrijeme gledati iza leđa i okretati glavu kad budem šetala i preko dana i uveče sa svojom psom. Nije svejedno kad živiš sam", priznala je pjevačica i dodala da u Novoj godini sebi želi samo zdravlje.

Kaže da joj je sada zdravlje na prvom mjestu i to sve više cijeni.

"Pogotovo kad imam tih svojih problemčića. Tako da - samo  zdravlje, sve drugo će doći", zaključila je pjevačica.