crne slutnje

Još traje potraga za šestogodišnjim Arianom. Sumnja se da se utopio

Sudbina šestogodišnjeg Ariana iz njemačkog grada Bremervördea u sjevernoj Donjoj Saskoj i dalje je nejasna.

Dječak s autizmom nestao je od 22. aprila. Policija vjeruje da je sam otišao od kuće. Sedmicu stotine hitnih službi i volontera danonoćno su na kopnu, u zraku i u vodi tražile Ariana. Također su korišteni psi tragači, eskadrila konjice, helikopteri, dronovi, avion, amfibija, čamci i ronioci. Krajem aprila policija je obustavila aktivnu potragu, a skupina od pet istražitelja nastavlja rad na slučaju i tragove. Od tada policija traga samo od slučaja do slučaja.

"Još uvijek istražujemo u svim smjerovima", rekao je glasnogovornik policije. "Čini se najvjerojatnije da se radi o nesretnom slučaju." Pojavila se sumnja: Arian je mogao pasti u rijeku Oste. Istražitelji su uz rijeku otkrili otiske stopala koji bi mogli potjecati od 6-godišnjaka.
"Trenutno sebi postavljamo to pitanje, postavljaju ga svi koji imaju bilo kakve veze sa slučajem", rekao je glasnogovornik policije Heiner van der Werp.

Opsežna potraga ponovno će započeti ove sedmice. Ponovno će se pretražiti područje između ušća Oste i Bremervördea.

Ako je dječak stvarno pao u rijeku i utopio se, moglo ga je čak odbaciti i Sjeverno more, tvrdi istražitelj za “Hessisch-Niedersächsische Allgemeine”. Od Bremervördea do Elbe, a time i do Sjevernog mora, ima samo 45 kilometara.