OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Kabiri se oglasio nakon slanja šala gradonačelnici Karić

Kabiri je u objavi na Facebooku naveo da je poruka koju je šalom Izraela htio uputiti gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić bila da "Izrael živi"

Predsjednik Abraham grupe Amir Gross Kabiri se oglasio nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila da je od njega u Vijećnicu stigao paket naslovljen na njeno ime.

Kabiri je u objavi na Facebooku naveo da je poruka koju je šalom Izraela htio uputiti gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić bila da "Izrael živi".

Njegov post sa Facebooka prenosimo u cjelosti.

"Gradonačelnica insistira na negiranju djela masakra i terora koje je Hamas počinio 7.10.2023. godine, raspirujući vjetrove protiv jevrejskih zajednica u zemlji, te izazivanje opasnog legitimiteta koji će na kraju dovesti do fizičkog nanošenja štete Jevrejima i Izraelcima u Bosni i Hercegovini.

Zbog moje legitimne kritike i činjenice da ona ne može da se nosi sa njom, ona deluje protiv mene, zajedno sa drugim političarima, vrši pritisak na zakonske organe da me isprave i prećutkuju istinu koju zastupam.

Ovaj potez, koji je rezervisan za totalitarne zemlje, neće uspjeti gospođi Karić, nijedan Jevrej neće spustiti glavu zbog prijetnji javnih ličnosti koje podržavaju terorizam i smatraju da su imune na kritike. Sretan sam što je izraelska država iza mene, zahvaljujem se ambasadoru Izraela u Bosni i Hercegovini Galitu Pelegu na nepokolebljivoj podršci i ponosu na moju zastavu.

Sloboda govora je osnovni zakon u svakoj demokratiji i ja ću ostati pri svom pravu da kažem ono u šta vjerujem, napisao je Amir Gross Kabiri.