očekuje detalje sastanka

Kad Košarac naređuje: Traži da mu Krišto podnese izvještaj

Danas sam u Istočnom Sarajevu prisustvovao sastanku srpskog člana Predsjedništva Željke Cvijanović sa predstavnicima Republike Srpske u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, poručio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

U objavi na Instagramu ovaj SNSD-ov kadar navodi još:

"Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nas je informisala o razgovorima sa predsjednicom Evropske komisije, s fokusom na novu politiku proširenja EU i realizaciju 14 prioriteta, kao i ekonomske programe EU.

Važno je da je predsjednica EK imala priliku da u Predsjedništvu BiH od srpskog člana Željke Cvijanović čuje stavove Republike Srpske i politike njenih institucija.

Jednako tako, ostajem pri stavu da je na sastanku sa predsjednicom EK u Vijeću ministara BiH trebalo da budu članovi Kolegijuma, a ne samo predsjedavajuća.

S obzirom na ovu negativnu i neprihvatljivu praksu, zatražit ću od predsjedavajuće VMBiH Borjane Krišto izvještaj, odnosno potpunu informaciju o sastanku sa predsjednicom EK.

Smatram da je neophodno da na sastancima sa visokim zvaničnicima budu prisutni članovi Savjeta ministara BiH iz reda sva tri konstitutivna naroda, jer je to jedini način da se kredibilno, činjenično i argumentovano iznesu stavovi u ime BiH", naveo je Košarac.