bura u Srbiji

Kad Vučićeva mašinerija melje: Miketić čije intimne snimke istražuje BIA povukao se iz izborne kampanje

Đorđe Miketić, iz srbijanske stranke Zajedno, potvrdio je za list Danas da će se povući iz izborne kampanje.

Miketić je prije nekoliko dana objavio da mu je sa anonimnog broja stigla poruka odnosno fografija na kojoj se on vidi u intimnim odnosima s nekom ženom. Miketić je ranije objavio da mu je ukraden laptop iz kuća, a za sve je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i BIA-u.

Zanimljivo je da je sam Vučić prvobitno najavio da će se nešto desiti s Miketićem, a onda je stigla fotografija. Vučić je kasnije otvoreno priznao da se BIA bavi snimkom Miketića.

"Pomjeram se iz kampanje jer moram da zaštitim porodicu, vodim pravnu borbu i da ne dozvolim da ovo blaćenje ugrozi pobjedničku kampanju“, rekao je Miketić za Danas.

Prethodno je kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović izjavio je da se kandidat za odbornika te liste Đorđe Miketić, nakon što je objavljen njegov privatni snimak, povukao iz izborne kampanje, a da će tek biti odlučeno da li će ostati na toj listi.

Miketić se sada obratio javnosti nizom objava na platformi X, u kojima poručuje da je sada najvažnije da opozicija pobjedi režim:

1)Glavni napadi na mene dolaze od Dragana J. Vučićevića i Nebojše Krstića. Oni traže da se povučem iz kampanje za izbore. Sada je jasno da je to glavni cilj Aleksandra Vučića od samog početka. Oni su samo, izvođači prljavih radova.

2) Neću priuštiti zadovoljstvo Vučiću da me ućutka. Nisam pristao na njegove ucjene i nisam se uplašio. Sada je vrijeme da branim svoju porodicu i sebe. U toj borbi nema povlačenja. U sljedećim danima ću se baviti pravnom borbom i tužbama za sve laži i nameštaljke koje mi …

3)… se pakuju preko režimskih tabloida i Vučićevih trbuhozboraca, a ne kampanjom.

Na kraju, neću dozvoliti Vučiću da ugrozi pobjedničku kampanju za oslobođenje našeg Beograda. Zahvalan sam na podršci koalicionim partnerima, i uradiću sve da se u fokus kampanje vrate …

4) naše odlične ideje kako da se poboljša život građana. Jer kampanja se vodi idejama, a ne podmetanjem političkim protivnicima zloupotrebljavajući državne resurse i televizije sa nacionalnom frekvencijom.
Sada je najbitnija pobeda u Beogradu, a ja za pobjedu igram.