izbor modela

Kako da izaberete traperice koje će vam najbolje pristajati? Jedan detalj je bitan

Traperice su jedan od uvjerljivo najlaskavijih komada jer dobro pogođen kroj za pojedinu siluetu ima nevjerovatnu sposobnost vizuelno produžiti nogu i učinite obline još zavodljivijima.

No, pri odabiru kroja mnogi preskaču jedan vrlo bitan detalj - stražnje džepove. Naime, upravo oni nerijetko određuju koliko će nam dobro pristajati određeni modeli traperica i hoće li biti laskavi ili - potpuni promašaj.

Modni stručnjaci detektirali su ključna obilježja stražnjih džepova kako biste i sami uvijek znali procijeniti je li komad koji isprobavate kao stvoren za vas, ili je možda ipak bolje potražiti neki drugi model.

'Najlaskaviji dojam ostavljaju džepovi čije dno dotiče mjesto na kojem se spaja stražnjica s bedrom. Idealno bi bilo da oni nisu postavljeni previsoko ili da ne pokazuju previše stražnjice ispod sebe', kaže Paige Adams-Geller, suosnivačica i kreativna direktorica kompanije Paige i dodaje:

View this post on Instagram

A post shared by Chloe Tovan (@chloe.tovan)

'Po mom mišljenju, stražnji džepovi najbolje funkcioniraju kada su blago nakošeni. Detalji poput preklopa i dugmića također su zahvalan detalj koji oživljava dizajn.'

S druge strane, Faye Oakenfull, koja izrađuje modne komade slavnih, otkriva i prema kojem pravilu možete izraditi traperice po mjeri i tako biti sigurni da imate najlaskaviji kroj.

'Uzimanje mjera struka je ključno, a radi se tako da se stvaraju strelice od pojasa do vrha džepova', kaže Oakenfull, ističući da je upravo dobro postavljena visina stražnjeg džepa ključna za konačan izgled traperica na našem tijelu.