sjetio se poraza na olimpicu

Kako je Džeko rasturio Rakitića. Hrvat konačno progovorio o svemu: “Tad mi je bilo najgore”

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je nekoliko vrlo zanimljivih izjava o događanjima u Barceloni u drugoj polovici razdoblja koje je proveo u redovima katalonskog velikana.

Barca je s trenerom Luisom Enriqueom 2015. osvojila trostruku krunu, a nakon toga je ekipu preuzeo Ernesto Valverde.

Rakitić se prisjetio velikog preokreta protiv Paris Saint-Germaina 2017. godine, kad je Barcelona nakon poraza od 4:0 na Parku prinčeva u uzvratu slavila rezultatom 6:5.

"Tih trenutaka, budući da se sve događa jako brzo, sjetiš ih se nakon nekog vremena. Svi pričaju o osvojenim titulama, ali te utakmice stvarno ostaju u sjećanju. Ako je postojala momčad sposobna to učiniti, bili smo to mi. Bio je to lud dan, jedna od najvećih utakmica u povijesti Lige prvaka – rekao je Rakitić.

U razgovoru s Gerardom Romerom na Jijantesu istaknuo je kako je od tog trenutka nastupilo samozadovoljstvo, jer je ekipa osjećala da je bila razinu iznad svojih suparnika.

"Ono što nam se dogodilo poslije nije iznenađujuće. Počeli smo se osjećati previše superiorno, i to nas je koštalo naslova. Sada, godinama kasnije, svi bismo se željeli vratiti i ponoviti to, a sigurno bismo imali još dvije ili tri Lige prvaka.

Dodao je hrvatski veznjak kako je poraz od Rome (3:0) 2018. godine bio najbolniji od svega.

Katalonci su na Nou Campu slavili sa 4:1. Jedini gol tada za Vučicu je dao Džeko i dao kakve takve nade Vučici.

Džeko je i na Olimpicu načeo Katalonce, zabio je već u 6. minuti, a kasnije su Rakitića i društvo dotukli De Rossi golom iz penala i Kostas Manolas desetak minuta prije kraja.

"Taj poraz bio je najgori jer smo ga poklonili. Ne umanjujem zasluge suparniku, ali poklonili smo im tu utakmicu. Kada niste u igri kako treba, to vam se može dogoditi. To je bila naša greška.

Kazao je kako bi vjerojatno sad učinili drugačije da se mogu vratiti u prošlost.

"Nogomet je trenutak, to je sada. Mislim da smo napravili mnogo spektakularnih stvari, ali to me čini tužnim, jer mislim da smo bili jedna od najboljih generacija koje je nogomet ikada vidio i da smo mogli izvući puno više iz toga – zaključio je Rakitić.