poznata imena

Kako je na Grbavicu stigla uprava koja je probudila nadu navijača: Ključna figura bio je Jasmin Badžak

Skupština FK Željezničar imenovala je sinoć novi Upravni odbor u kojem su se našla brojna poznata imena iz biznisa.

Upravo to navijačima daje nadu da bi tim s Grbavice konačno mogao izaći iz finansijske, ali i rezultatske krize u kojoj se nalazi već mjesecima.

FK Željezničar se na kraju ove sezone jedva spasio ispadanja, a Skupština je sad odlučila u klubu privući uspješene biznismene i privrednike koji znaju menedžerisati ali i upravljati s novcem.

Novi predsjednik UO je Admir Tunović, dosadašnji član Odbora za hitnost.

No, među članovima ima zanimljivih imena. Tako je u upravu ušao Elvedin Grabovica - poznati sarajevski biznismen i profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Inače, bio je direktor Elektroprivrede BiH.

Tu je i Asmir Dževlan, trenutno v. d. izvršnog direktora u Autocestama FBiH, a ranije bio u direktor u velikim građevinskim kompanijama.

Zanimljivo da je u upravu ušao i Enis Džafić, trenutni direktor Željeznica FBiH koji je ovo nekada posrnulo preduzeće izvukao iz višemilionske dubioze i napravio višemilionsku dobit.

Tu su još i Adnan Mataradžija, Ilijas Kovačević, Ahmed Salčin, Damir Dinarević i Jasmin Badžak.

Prema informacijama Raporta upravo je Badžak zaslužan da se u Upravi FK Željezničar našla ovakva 'jaka' postova koja ne samo da ima cilj nego i način kako da napravi rezultat u klubu.

Badžak je također uspješni bh. privrednik i direktor kompanije Eurosjaj. On je ranije bio i predsjednik FK Željezničara kao i potpredsjednik.

Nakon što su Plavi zapali u rezultatski krizu i kada su svi navijači prošli traumatičnu situaciju u kojoj su strahovali od ispadanja iz prve lige, Badžak je odlučio da se 'umiješa'. Krenuo je u 'nagovaranje' utjecajnih i uspješnih biznismena kako bi se priključili is pasili klub koji vole. I većina ga je odlučila pratiti.

Zanimljivo je da ova nova Uprava budu nadu među navijačima Željezničara, koji imaju velika očekivanja.