Vijesti

Kako je SDA Stari Grad pokrala projekat sa interneta i predstavila ga kao jedan od svojih kapitalnih projekata u kampanji

Prije nekoliko dana SDA Stari Grad na čelu sa svojim kandidatom za načelnika Jusufom Pušinom obznanili su vijest o jednom od kapitalnih projekata iz platforme ove općinske organizacije. Vijest potom ponosno prenešena i na zvaničnoj stranici Stranke demokratske akcije, piše Pressmedia.ba.

Međutim u digitalnom dobu u kojem živimo svim plagijatima i pokradenim projektima, idejama i informacijama jednostavno je ući u trag.

Vijest objavila SDA Stari Grad

Tako se ispostavilo da je projekat koji je predstavio Pušina i koji je OO SDA Stari Grad uvrstila u svoju platformu, zapravo projekat koji je izradio Arhitekta: Philippe Gazeau, fotografije objekta koje su nam prezentovali je napravio fotograf: Philippe Ruault, a sam objekat, identičan kao onaj koji su nam predstavili se nalazi u Francuskoj, tačnije riječ je o multimedijalnoj biblioteci u naselju Romainville u što se možete uvjeriti na ovom LINKU.

SDA doista ponižava inteligenciju građana i zaboravlja da smo mi pismeni ljudi koji idu u korak sa vremenom i da se za razliku od njihovih kandidata za načelnike, koji su uglavnom pred penziju ili već za penziju, koristimo internetom.

Platforme koje nam nude ‘Dizniliend na Stojčevcu’ ili nam ‘poturaju’ projekte pod svoje iako to nisu, bolje da i ne postoje, jer ovakve su uvreda za svakog građanina, piše Pressmedia.