Odličan trik

Kako očistiti stare bijele patike da izgledaju kao nove – djevojka ima metodu koja radi savršeno

Čak i kada patike izgledaju jako loše, moguće je vratiti ih u život.

Bijele patike s vremenom mogu početi izgledati posebno loše. Na njima se posebno vidi kada su zamazane i kada više zapravo ne izgledaju bijelo nego žuto. Kako ih tada oprati, a da ih ne uništiš?

Bojimo se prati patike da se u procesu slučajno ne bi uništile. Ipak, nekada ih treba oprati i zato je tada najbolje istražiti kakvi se sve načini nude. Nekada čak niti mašina za pranje veša ne odradi dobar posao. Kao da se ne operu do kraja. Poznato? Ako želite da bijele patike koje obožavate i stalno nosite opet izgledaju kao nove, jedna djevojka ima sistem koji koristi za pranje patike i koji preporučuje svima.

Kada se operu ovako, izgledat će skoro kao nove. Da bi izgledale što bolje, čak je isprobala i jedan trik s interneta koji pomaže da se izravnaju nabori na kožnim patikama koji se pojave tokom nošenja. Ona je rekla da ih tako pere svakih 3 do 5 mjeseci i da ih ima već tri godine, dakle, ovaj sistem pranja neće uništiti vaše omiljene tenisice.

@luckygirl4ever How to wash your white sneakers- no crusty sneakers over here 😤👟 #cleansneakers #sneakers #removecreases #whiteshoes #howto #CapCut ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

Kako to ona radi? Kao što je i pokazala u videu, u kantu stavi vruće vode i onda u nju doda sodu bikarbonu i deterdžent za prati suđe i zatim u to namoči patike. Najbolje ih je ostaviti što duže da se namaču, ona ih čak pusti da tako stoje jedan cijeli dan. I to je samo prvi korak. Korak broj dva je da ih s četkicom izriba i tek onda baci u mašinu za pranje veša. Pusti ih da se osuše na zraku – i mora se priznati, stvarno izgledaju bijelo. Ukoliko se događa da vam tokom sušenja požute, samo ih dok su još mokre pokrijte s WC papirom i kada se skroz osuši, maknite WC papir.

Kada ih očisti, onda još izravna i nabore tako da ih prekrije mokrim peškirom i preko peškira prođe peglom. I patike izgledaju kao nove. Ovo je samo jedan od načina kako možete oprati tenisice, naravno da ih ima hrpa i svako ima neki svoj način na koji to radi i koji mu pomaže. Ovaj ti video može pomoći ukoliko ne znate kako očistiti tenisice, a vrijeme im je.