Ne može se ni zacrveniti

Kako se Efendić kiti tuđim perjem: Ne voli Trojku, ali se voli slikati na njihovim projektima

Semir Efendić jedan je od najostrašćenijih kritičara politika stranaka Trojke. Postao je to onog trenutka kada je ostao na vjetrometini upravo između Trojke i SDA, nakon što je igrao na pogrešnu kartu.

Naime, Efendić je, nakon što je instairan na čelo SBiH-a, izigravao reformistu koji će popraviti greške svoje bivše partije SDA.

U tom smislu priklonio se Trojci i radio s njima na formiranju bloka koji je prvo porazio Bakira Izetbegovića te izgurao Denisa Bećirovića u Predsjedništvo BiH, a onda i krenuo u preuzimanje vlasti na državnom i federalnom nivou.

Na tom putu zov SDA-ove sirene ipak je bio prejak za Efendića pa je ubjeđen da će sa svojom partijom ipak dobiti više u Vladi FBiH zaigrao na zelenu kartu. I ostao bez svega.

Od tada Efendić ne propušta priliku da uputi kritiku strankama Trojke koje po njemu izdaju, prodaju, urušavaju napravljeno i jednostavno ne prave nikakvu razliku.

No, u svemu tome - Efendiću ne smeta da se kiti perjem iste te Trojke.

Tako je prije nekoliko dana ponovo obišao veliko gradilište u Boljakovom Potoku u Sarajevu gdje teku radovi na jednom od najvećih infrastrukturnih projekata - spoju IX transverzale sa autoputem.

Radi se o projektu koji je SDA godinama najavljivala i zamišljala, ali nikad nije ni pomislila realizirati. To se promijenilo dolaskom Trojke, čija će Vlada KS ove godine i završiti ovaj megaprojekt.

Efendiću naravno ne smeta da obilazi gradilišta koja otvara Trojka dok zajedno sa SDA pljuje po njihovoj politici.

Svjestan je Efendić da za vrijeme SDA-ove vlasti on nije imao šta obići osim sitnih radova koje je sam provodio u svojoj Općini.