dkpt

Karić i Helez potpisali sporazum o saradnji u oblasti obuka

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH) Enes Karić i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez potpisali su danas Sporazum o međusobnoj komunikaciji i saradnji te pružanju pomoći u oblasti obuka između Direkcije i Ministarstva odbrane BiH.

"Na polju obuke možemo napraviti iskorak jer jako su nam važne vještine i znanje pripadnika OS BiH. Sporazum nam je bio neophodan jer Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH i vojna policija imaju dosta zajedničkih zadataka. Također, možemo jedni druge informisati o sigurnosnoj situaciji na osnovu Sporazuma", naglasio je Karić.

Ministar Helez naglasio je da mu je drago što može ugostiti predstavnike institucije koja ima važnu ulogu u našoj zemlji, rekavši da je za MO i OS BiH od velikog značaja potpisivanje ovog Sporazuma.

"Vojna policija je najvažnija i najefikasnija jedinica OS BiH. Direkcija koordinira sva tijela BiH zato nema sumnje da će ovom saradnjom znanje naših pripadnika biti podignuto na viši nivo. Drago mi je da ćemo imati saradnju u komunikaciji, opremi, ali i u izvršavanju najbitnijih zadataka", kazao je Helez.

Kruna Sporazuma trebala bi biti zajednička vježba u narednom periodu o kojoj su sagovornici razgovarali, saopćeno je iz DKPT-a BiH.