gradonačelnica sarajeva

Karić odgovorila na napade SDA: Ne morate voljeti mene, ali volite ovaj grad

Kao gradonačelnica Sarajeva kroz cijeli svoj mandat kontinuirano podržavam rad, ne samo centara za zdravo starenje već i raznih drugih udruženja koja okupljaju osjetljive kategorije, navela je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na društvenim mrežama i istakla da tome svjedoče korisnici i članovi.

"Za vas iz SDA Novo Sarajevo to su samo glasači potrebni za izbore. Za mene - to su građani ovog grada, snaga i temelj, i moja obaveza i radost sa funkcije koju obnašam je da brinem i o njima".

Ako govorimo o fasadama, dodaje, "koje vam smetaju i koje su za vas kampanja, moram reći da, koliko sam sretna što iza sebe ostavljam brojne obnovljene fasade, toliko sam tužna što proteklih skoro 30 godina nisu sve rekonstruisane".

"Ovaj jedinstveni grad bio bi mnogo ljepši da jeste", kazala je Karić.

Potom poručuje:

"Vi želite više infrastrukturnih projekata, ali vam smeta kada se počne raditi onaj, koji je u općini u kojoj ste bili na vlasti godinama, stajao netaknut 30 godina. Smeta li vam rekonstrukcija vrtića zato što je radi napokon neko? Pitajte mlade roditelje šta misle o tome? Ne morate voljeti pojedince niti mene, ali volite ovaj grad i ljude koji žive tu. Koji ga ne napuštaju!", navela je gradonačelnica.