Vijesti

Karić ugostila dječaka koji je prodavao čaj: Hvala na životnoj lekciji

Priča o dječaku Benjaminu Mehanoviću iz Sarajeva je obišla svijet. Naime, on je prodavajući čaj skupljao novac za zemlje razorene zemljotresom, Tursku i Siriju. Danas je Benjamin bio gost u gradskoj vijećnici Sarajeva.

Podsjetimo, Benjamin je jučer uplatio 1.583 KM, koliko je skupio od prošlog utorka prodavajući čaj, kako bi pomogao žrtvama razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji.

“Na televiziji sam sa mamom gledao snimke iz Turske i Sirije nakon zemljotresa. Tada sam došao na ideju da napravim neki štand. Da ne budem sam pozvao sam svoje drugove, da zajedno radimo i da skupljene pare doniramo Pomozi.ba ili da kupimo potrepštine za djecu i bebe koji su ostali bez roditelja”, ispričao je Benjamin za Anadoliju.

Vijest o Benjaminovom "poduzetničkom poduhvatu" stigla je čak i do ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Cavusoglua, koji mu se zahvalio biranim riječima pred milionskim auditorijumom.

"Sve na stranu, vidimo ljubav, vidjeli ste u vijestima, naš 12-godišnji brat Benjamin Mehanović na ulici prodaje čaj i skuplja pomoć i želim da mu se zahvalim", rekao je Cavusoglu podsjećajući na priču Anadolije iz Sarajeva o Benjaminu, koju su preuzeli turski mediji.

Benjamin je danas bio gost gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

"Moj imenjak, dvanaestogodišnji Benjamin Mehanović je proteklih sedmica vrijedno pripremao tople napitke i prikupljao pomoć za djecu Turske i Sirije. Danas je Benjo bio moj gost u Vijećnici. Ovakve priče ohrabruju i čine ponosnim sve nas. Hvala na životnoj lekciji i priči koja je oduševila i ujedinila region u dobru. Vi ste naša bolja budućnost", napisala je Karić na svom Facebooku.