DIJAMANT JE I SPORTSKI DIREKTOR

Kartal izgubio živce zbog Džeke, žestoko opleo po Dijamantu, u priču uključeni Krunić, Livaković i Tadić

Turski Fotospor tvrdi da treneru Fenerbahčea İsmailu Kartalu smeta Edin Džeko koji pokušava preuzeti odlučujuću ulogu u transferima.

Fenerbahče je ove sezone doveo čak 15 igrača. Neki od tih igrača već su proglašeni personama non grata. Neki od njih napustili su ekipu u januaru.

Tvrdi se da su neki od poteza Edina Džeke, koji je radio kao sportski direktor, posebno tokom siječanjskih transfera, zasmetali treneru İsmailu Kartalu.

Transferi na koje je direktno utjecao Džeko su dolasci Cengiza Undera, Dominika Livakovića, Dušana Tadića, Radeta Krunića, Leonarda Bonuccija i Serdara Dursuna.

Sa druge strane, Kartal je svoje želje dobio u vidu Szymanskog, Caglara Soyuncua, Freda, Becaa, Merta Muldura, Ryana Kenta, Djikua i Umuta Nayira.

Navodno, İsmail Kartal nije imao na umu Bonuccija. Umiješao se njegov menadžer. Kartal se suočio s turskim ograničenjima. Zato je želio Çağlara Söyüncüa.

Za Krunića se govorilo da je broj 1 İsmaila Kartala, ali zapravo je Džeko inzistirao na svom sunarodnjaku iz reprezentacije.

Bosanskohercegovački igrač je inzistirao i na Cengizu Ünderu, s kojim je igrao u Romi.

Džeko je imao udjela u akviziciji Livakovića i Tadića, zadržavanju Zajca i produžetku ugovora. I Džeko je nagovorio Batshuayija da ostane. Natjerao je Umuta Nayıra da napusti ekipu.