previranja u zdk

Kasumović izvrijeđao ministra: Vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju, neuk ste kadar

Kasumović je naveo kako je Sinanović, između ostalog, poručio kako "novog komesara MUP-a ZDK neće izabrati Fuad Kasumović"

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović reagirao je, kako kaže, tragom medijskog istupa "hrabrog" ministra unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Benjamina Sinanovića (SDP).

Kasumović je naveo kako je Sinanović, između ostalog, poručio kako "novog komesara MUP-a ZDK neće izabrati Fuad Kasumović".

U službi građana

"Prije svega, "hrabri" ministre, Vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju jer ste očigledno nesposoban i neuk kadar. Podsjećam vas da ste bili u mome uredu, zajedno sa premijerkom Amrom Mehmedić, kada smo razgovarali da kriminalni MUP vratimo u okvire normalnog funkcioniranja i u službu građana.

Tada smo govorili da se podhitno mora smijeniti tadašnji komesar Rusmir Šišić, te smo govorili da ćemo očistiti kriminalni MUP.

Međutim, tom prilikom ste mi rekli da to ne smijete uraditi jer će vas Ramo Isak provozati u gepeku, zbog čega sam tada, izrevoltiran jer nemate hrabrosti, psovao i rekao j... te onaj ko te postavio na to mjesto.

Također, radite dugo u policiji pa bi trebalo da znate kako policijskog komesara ne postavlja gradonačelnik nego da postoji Nezavisni odbor koji provodi konkursnu proceduru, upućuje prijedlog ministru za imenovanje komesara i to prvorangiranog i drugorangiranog, a koji potom prijedlog upućuje Vladi ZDK koja donosi konačnu odluku.

Ono za što danas niste imali hrabrosti. To što je Nermina Nikšića ucijenio Ramo Isak da zadržite kriminalni MUP, a što vi pokušavate sada opravdati kojekakvim budalaštinama, to možete tako pričati u svome selu iz kojeg dolazite.

Smjena bivšeg komesara

"Hrabri" ministre, sram te bilo, ne smiješ imenovati policijskog komesara, čovjeka sa impozantnom biografijom i dugogodišnjim radnim iskustvom u policiji.

Takve ljude koje je postavio SDP, baš poput tebe, treba vam biti na sramotu. I na kraju, a što je još jedna potvrda koliko si hrabar. Naime, slagao si javnost da si imao izdvojeno mišljenje prilikom Odluke o smjeni policijskog komesara Rusmira Šišića.

To je čista laž! Ova Odluka donesena je jednoglasno, što najbolje govori o tvojoj hrarbosati koje ti, očigledno je, itekako nedostaje. Sve protiv čega smo se borili u kampanji, SDP ostavlja da živi. Zašto, razmislite?", poručio je Kasumović.