Vijesti

Kasumović za Raport otkriva: Imamo novu većinu. Izbacujemo SDA iz vlasti u ZDK

Nakon rekonstrukcije Vlade Kantona Sarajevo, uskoro kreće i promjena vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Predvodnik smjene aktuelne vlasti koju vodi SDA je gradonačelnik Zenice – Fuad Kasumović.

On je na lokalnim izborima odnio uvjerljivu pobjedu ispred kandidata SDA Nezira Pivića i odmah nakon što su rezultati postali jasni, Kasumović je dao naslutiti da kreće u obračun sa SDA, strankom čiji je član bio.

Kasumović za Raport kaže da je trenutna Vlada ZDK sramota.

“Ovakva kantonalna vlada je sramota za grad Zenicu i stanovnike Zeničko-dobojskog kantona. Sa tim je saglasno 90 odsto građana. Za dvije godine, skoro milijardu su potrošili. Niko nijedan projekt nije vidio, osim stalnog zaduženja”, navodi Kasumović.

Za Raport otkriva da je nova većina formirana.

“Već su održani preliminarni pregovori, očekujem za 10-15 dana ozvaničenje nove većine. Bit će izbačena SDA i A-SDA. Imam ljude iz SDA koji žele da pređu. Treba pomiriti opciju HDZ i DF. Imamo već sigurnih 19, ali želimo je relaksirati. Buduću većinu u novoj vladi činit će SDP, Nezavisni blok, SBB, DF, Naša stranka, SBiH i, najvjerovatnije, HDZ, da imaju komotnu većinu”, navodi Kasumović.

Dodaje kako i bez HDZ-a postoji većina, ali da je želi da se okupi šira.

“Mi već imamo većinu, ali za vid svih građana kantona ponuđen je i HDZ. Sada imamo bošnjačku većinu, ali stanovnici ovog kantona su i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, pa ćemo pokušati da tu većinu čini i HDZ. Ponavljam, Fuada Kasumovića ništa ne zanima, ali ovu sramotu od ovakve vlade želimo promijeniti. Najkasnije, novu većinu očekujemo dok CIK BiH ne potvrdi rezultate s Lokalnih izbora”, zaključio je Kasumović u izjavi za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare