ZATEGNUTI ODNOSI

Kate joj nije htjela reći da ima rak jer joj ne vjeruje: Ono što je Meghan napravila kad je saznala slama srce

Princ Harry i Meghan Markle navodno su iz medija saznali za Kateinu dijagnozu raka tek nakon što je u emotivnoj poruci otkrila da prima 'preventivnu' hemoterapiju.

Vjeruje se da su Harry i Meghan tada 'privatno' kontaktirali princa i princezu od Walesa, a kraljevski stručnjak Richard Fitzwilliams tvrdi da je Kate odlučila sakriti svoju dijagnozu od njih zato što im se 'ne može vjerovati', prenosi The Sun.

Sada je otkriveno da je Meghan prije 10 dana čitala priče bolesnoj djeci, no fotografije su objavljene tek jučer.

Vojvotkinja od Sussexa posjetila je bolnicu u Los Angelesu samo nekoliko sati prije nego što je princeza od Walesa objavila video u kojem je otkrila da ima rak.

S obzirom na to da su fotografije čekale na objavu 10 dana, čini se da je Meghan iz poštovanja prema Kate, bez obzira u koliko su lošim odnosima, odlučila pričekati sa svim.

Odnosi između braće i šogorica su zategnuti, a William i Harry gotovo uopće ne komuniciraju. Harry i Meghan odmah su po objavi Kateine dijagnoze izdali saopćenje u kojem su joj poželjeli brzo ozdravljenje.

'Želimo zdravlje i oporavak Kate i porodici i nadamo se da će to moći učiniti privatno i u miru', objavili su Harry i Meghan u izjavi.

Inače, Harry i Meghan su od 2020. godine u lošim odnosima s budućim kraljem i kraljicom te su ih u međuvremenu optužili za saradnju s tabloidima. Harry je brata u knjizi optužio da ga je fizički napao zbog Meghan, a Meghanin prijatelj Omid Scobie je Kate Middleton optužio za rasizam.

Podsjetimo, Kensingtonska palača saopćila je da neće objavljivati ​​pojedinosti o tome koju vrstu raka princeza ima ili u kojem je stadiju raka te je zamolila sve da ne nagađaju.