Princeza od Walesa

Kate Middleton se pojavila prvi put u javnosti otkako je objavila da ima rak

Fotografija i poruka koje je jučer objavila Kate Middleton izazvale su veliku pažnju javnosti, no sat vremena prije njene objave dogodilo se nešto važno.

Princeza od Walesa, potvrdila je jučer da će učestvovati u tradicionalnom Trooping the Colouru, iako se špekuliralo da zbog borbe s rakom neće biti dio ceremonije. Kate se obratila obožavateljima kako bi ih obavijestila o novostima vezanima za njeno svom zdravstveno stanje te otkrila da ćemo je vidjeti mnogo ranije nego što se očekivalo, s obzirom na to da se šuškalo da bi se mogla pojaviti u javnosti tek krajem 2024.

Princeza od Walesa stigla je u Buckinghamsku palaču u automobilu uoči današnje ceremonije Trooping the Color. Slikana je u blijedoj odjeći, kako sjedi uz svoju djecu i princa od Walesa.

Danas je njezin prvi javni nastup otkako joj je ranije ove godine dijagnosticiran rak.

"Stigla je u palaču gdje će ući u kočiju sa svoje troje djece", kaže kraljevska dopisnica Laura Bundock, piše Sky.

"Proći će duž trgovačkog centra prema Horse Guards Parade, gdje će gledati Trooping."

Princeza će biti dio povorke, potvrdila je sama.

Sky piše da će se voziti u kočiji zajedno sa svoje troje djece, a kasnije će se pridružiti kralju, princu od Walesa i ostalim članovima kraljevske porodice na balkonu Buckinghamske palače za prolazak.

Princeza (42) je jučer rekla: "Veselim se što ću ovog vikenda sa svojom porodicom prisustvovati Kraljevoj rođendanskoj paradi i nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tokom ljeta".

“Učim kako biti strpljiv, posebno s neizvjesnošću.

"Uzimam svaki dan onako kako dolazi, slušam svoje tijelo i dopuštam sebi da odvojim toliko potrebno vrijeme da se oporavim."

Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je u petak: "Njegovo Veličanstvo je presretno što princeza može prisustvovati sutrašnjim događajima i jako se veseli svim elementima dana."