Oprezno vozite

Kiša i vjetar otežavaju saobraćaj u BiH

Kišovito i vjetrovito vrijeme otežava danas saobraćanje na putevima u Bosni i Hercegovini. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Uslijed vjetra, na mnogim dionicama moguć je nailazak na polomljeno granje ili oborena stabla, a učestali su i odroni kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na GP Bosanski Brod na našem izlazu nema dužih čekanja, ali je duga kolona vozila u prostoru između dva granična prelaza (ulaz u HR). Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.