Sport

Klopp otišao usred intervjua nakon utakmice: “Nemam živaca za tebe”

Foto: Screenshot/Reddit

Manchester United je ušao u polufinale FA kupa 4:3 pobjedom nad Liverpoolom na Old Traffordu. United je poveo golom Scotta McTominaya u desetoj minuti, no Liverpool je do poluvremena došao do preokreta. Alexis Mac Allister pogodio je u 44., a Mohamed Salah u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

United je golom Antonyja u 87. izborio produžetke, a ondje je utakmica postala još atraktivnija. Ponovno je Liverpool poveo, ovaj put golom Harveyja Elliotta u 105. minuti. Ipak, United je preko Marcusa Rashforda u 112. te Amada Dialla u 121. minuti došao do plasmana među najbolje četiri ekipe ovog takmičenja.

[VSport] Klopp: "You are obviously not in a great shape and I have no nerves for you"
byu/SJMN16 insoccer

Trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je vidno nervozan nakon utakmice, a posebno su ga naljutila pitanja novinara u intervjuu nakon utakmice. Na pitanje zbog čega je njegovoj ekipi postalo teško u produžecima iako je intenzitet njihova glavna karakteristika, Klopp je odgovorio: "To je stvarno glupo pitanje. Pa koliko utakmica smo mi odigrali u zadnje vrijeme, a koliko United? To je sve samo sport."

Novinar je potom postavio praktično isto pitanje: "Znači, previše utakmica je problem?" na što je Klopp izgubio strpljenje i odšetao usred intervjua uz riječi: "Očito nisi u pravoj formi. Nemam živaca za tebe."