Velika ljubav

Ko je ljepotica s kojom je Cavalli u 83. godini dobio dijete? Bila je mlađa od njega 46 godina, predviđali su im kraj, a onda joj je kupio otok!

Ljubavna priča Roberta Cavallija i Sandre Nilsson počela je 2008. godine i potrajala sve do njegove smrti.

Vijest o smrti 83-godišnjeg talijanskog dizajnera Roberta Cavallija rastužila je modni svijet i njegove obožavatelje, a naročito njegove najbliže, među kojima je i njegova partnerica Sandra Nilsson s kojom je prošle godine dobio sina.

Roberto je u sretnoj vezi s 46 godina mlađom Sandrom Nilsson bio posljednjih 16 godina, iako su im zbog ogromne razlike u godinama, mnogi odmah predviđali brzi kraj. Ali njihova ljubav nadjačala je zle jezike te su ostali sve te godine partneri u sretnoj vezi, a u martu prošle godine njihovu je ljubav okrunio i sin.

"Sandra je dobro. Beba, koja je rođena prije sedam dana upravo ovdje u Firenci, prekrasna je i bilo je stvarno emotivno vidjeti ga odmah nakon što se rodio. Ime mu je Giorgio, kao i njegovom dedi, mom ocu kojeg su nacisti strijeljali u masakru u Cavrigliji kad sam imao četiri godine", izjavio je Roberto za magazin Novella 2000 u martu prošle godine.

Roberto je sa Sandrom u vezi bio od 2008. godine, a nekoliko godina kasnije navodno joj je kupio privatni otok u Švedskoj, vrijedan 2,2 miliona funti. Na njemu se nalaze luksuzna vila s četiri sobe, koliba za lov, bazen, teren za golf te ostaci stare vikinške tvrđave.

Par se odvajao u rijetkim trenucima, a iako su mnogi sumnjali da će njihova veza potrajati, oni su sve uvjerili u suprotno. 38-godišnja Sandra očarala je Roberta, koji je svakodnevno obasipao skupocjenim poklonima i vodio je na luksuzna putovanja.

Strani mediji prošle su godine prenijeli glasine kako bi par trebao stati i pred oltar, međutim koliko je javnosti poznato to se nije dogodilo, niti se Sandra pojavila sa zaručničkim prstenom na ruci.

Roberto je bio najpoznatiji po svojoj istoimenoj modnoj kući i brendu poznatom po životinjskim printovima. Njegove kreacije 70-ih su godina obožavale i po prvi put nosile glumice poput Sophije Loren i Brigitte Bardot, a s godinama su ga zavoljele i druge svjetske zvijezde poput Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Rihanne, Belle Hadid i drugih.

Od Roberta se već na društvenim mrežama opraštaju obožavatelji, žaleći zbog njegovog odlaska.

"Počivaj u miru apsolutna legendo, dizajneru Roberto Cavalli. Uvijek ćemo te se sjećati", napisao je jedan od korisnika platforme X.