Sport

Koji je ovo sport? Rivalsku reprezentaciju ponizili rezultatom 70:8. Nije košarka

Na jednoj strani reprezentacija koja je prošle godine pobijedila Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, a na drugoj igrači reprezentacije u kojoj je rukomet poznat kao kriket u Hrvatskoj. Rezultat?

Pa vjerojatno jedan od najvećih poraza u povijesti rukometa, prenosi 24sata.hr.

Glavni favoriti

Ovih dana počelo je Prvenstvo Južne i Srednje Amerike koje je ugostio Brazil. I odmah na početku vidjeli smo jedan od najvećih poraza u povijesti rukometa.

Argentina i Brazil su glavni favoriti za naslov, a Argentinci su odmah demonstrirali silu pobijedivši Boliviju 70:8. Da, dobro ste pročitali. Nije riječ o košarci, nego rukometu. Bolivijci su izgledali su kao kadeti nasuprot goropadnih Argentinaca.

Na poluvremenu je bilo 36:5. Borili su se sami sa sobom, lopta im je ispadala svako malo, radili su korake, bacali lopte na sve strane. Ipak, ima i nešto pozitivno. Bolivijci su imali loptu više u svojim rukama.

Jer je Argentina gotove sve golove zabila iz kontre i polukontre. Scena u kojoj argentinski rukometaši idu u kontru na samog golmana Bolivije je nešto što ćete najčešće vidjeti na ovoj utakmici.

Sudeći po prikazanom, neki od bolivijskih igrača kao da su prvi put igrali rukomet. Što i ne čudi, rukomet je apsolutno nepoznat u toj državi. I upravo zbog toga nameće se logično pitanje iz moralnog kuta.

Jesu li ih Argentinci morali baš ovoliko razbiti? Mogli su ipak malo stati na kočnicu. No, oni su neumoljivo trpali i ubili protivnicima svaku želju da se opet vrate na parket.

Igrali i prije dvije godine

Ipak, radi se o reprezentaciji koja je već godinama neizostavni član SP-a i olimpijskih igara.

Ove dvije reprezentacije su igrale i prije dvije godine. Tada su prošli još gore, završilo je 82:7 što je možda i najveći poraz ikada pa se ipak može zaključiti kako su se Argentinci ovaj put malo smilovali.

Na prvenstvu sudjeluje tek sedam reprezentacija pa su Bolivijci očito izašli ususret u organizatorima kako bi ovaj turnir barem bio nešto brojniji. Četiri reprezentacije će se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj.

Boliviji je ovo bio drugi poraz u drugoj utakmici te je tako završila svoj nastup na prvenstvu. Urugvaju su zabili gol više, ali primili 42. Bez obzira na ovaj težak poraz, rukomet je tek u povojima u toj zemlji, a odnekud se i mora početi.