ANTIVIRUSNI ALAT

Koliko je Microsoft Defender dobro rješenje za zaštitu računara?

Microsoftova antivirusna zaštita je ne tako davno bila neadekvatno rješenje za sigurnost korisnika Windows operativnih sistema, no to se unazad nekoliko godina toliko promijenilo da funkcionira praktički besprijekorno kao samostalno rješenje.

Dakle, dok je prije bilo obavezno, ako želite izbjeći internetske prijetnje, koristiti i neke druge antivirusne alate, sad je dovoljno okrenuti se samo Microsoft Defenderu. Kako se to uspjelo promijeniti u toliko pozitivnom smjeru?

Ukratko, napokon se u Microsoftu posvetilo problemu i odlučilo pomoći korisnicima da ne ovise o softveru treće strane. Kad je već integriran unutar Windowsa, onda antivirusni alat treba biti i na najvišim mogućim razinama. I ne samo to, on mora raditi za što je namijenjen, u tišini. Softver treće strane često se "ponaša" na način da dosađuje korisnicima nebrojenim obavijestima, što ne čudi jer na taj se način reklamira i potiče na kupovinu profesionalnijih licenci.

Tako nešto brojne udaljava od Windowsa, a među njima su svakako poslovni korisnici, koji ne žele plaćati veći broj licencija. Ako već plaćaju korištenje Windowsa, Microsoft 354 paketa i slično, previše je plaćati i antivirusnu zaštitu. I nakon godina apela, Microsoft je poslušao pa se s Windows 10 lagano počeo baviti Defenderom, a s Windows 11 ga je usavršio.

On je sad dio Microsoft 365, što znači da se poslovnim korisnicima dodatno isplati plaćati ga jer za istu cijenu imaju i zaštitu. Uz to, imaju i Cloud Protection, koji jamči dodatnu sigurnost.

Njime se omogućava identificiranje novih prijetnje i onih u nastajanju te se odmah kreira i način odbrane. I sve to u realnom vremenu. Uz sve, Microsoftova sigurnosna rješenja rade u pozadini na način koji je optimiziran za rad sa sistemom, što znači da nema nepotrebnih i konstantnih ometanja.