Politika

Komšić nakon sramotnog ponašanja Dodika: On je sebe ponizio. Lako je glumiti mangupa

Nakon održane sjednice Predsjedništva BiH novinarima se obratio i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Naime, on je na samom početku kazao o kojim tačkama dnevnog reda se raspravljalo. Na samom početku je govorio o ugovoru s Islamskom zajednicom u BiH.

“Milorad Dodik je tražio da se skinu neke tačke finansiranja za RS. Jednostavno da to ne bi propalo. Mi smo pristali, jer nam nije cilj da taj novac propadne. Najviše je rasprave izazvao ugovor sa Islamskom vjerskom zajednicom. Mi smo željeli da to bude jedinstven stav. Prema tumačenju Šefika Džaferovića i mene trebamo imati ravnopravan odnos. Dodik se protivio tome. Mislim da mi nismo ti koji bi trebali određivati vjerskim zajednicama kako će se upražnjavati religija”, istaknuo je Komšić.

Također, naveo je kako smatra da nisu oni ti koji bi trebali onemogućavati termin za džumu.

“Naše je da prihvatimo jer je to neotuđivo pravo vjernika. Nismo mogli postići dogovor po ovom pitanju. Izjašnjavanje smo o ovom pitanju ostavili za narednu sjednicu. U međuvremenu ćemo razgovarati sa Islamskom zajednicom”, kazao je Komšić.

Također, dotaknuo se i postupka Milorada Dodika i pjevanja u kabinetu sprskih pjesama.

“Dodik se svojim postupcima satjerao u ćošak. On nema gdje više. U ovom trenutku bez obzira ko šta radi, odgovornost je da smirimo situaciju. Da ne pravimo probleme dalje u BiH. Odlučio sam da fotograf ne ulazi na sjednicu. Ne želim da sve to liči na cirkus. Mislim da je sebe ponizio. Lako je glumiti mangupa. Ali posljedice mangupluka mogu biti loše. Tražimo izvještaj”, kazao je Komšić.

Dodao je kako će uvijek cijenu plačati obični ljudi.

“Ne treba biti niko rob naših sujeta”, istaknuo je on.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare