Politika

Komšić u USK: Moralna i ljudska obaveza prema herojskoj borbi Krajišnika tokom agresije na BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić susreo se u Bihaću sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem.

Kmošić boravi u Bihaću povodom obilježavanja 31. godišnjice formiranja 505. viteške bužimske brdske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, prenosi AA.

"Predsjedavajući Komšić je istakao moralnu i ljudsku obavezu koju osjeća prema herojskoj borbi Krajišnika u ratu, kao i prema borbi svih drugih boraca u Bosni i Hercegovini koji su branili našu domovinu.

Pogotovo uzimajući u obzir teške uslove te borbe tokom agresije na našu domovinu", navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji, radu izvršne i zakonodavne vlasti u Unsko-sanskom kantonu te budućim aktivnostima vlade.

"Ocijenjeno je da je trenutna vlada nakon dugo vremena stabilna. Najavljeno je da će sve buduće aktivnosti vlasti u ovom kantonu biti isključivo usmjerene na poboljšanje uslova života i u korist svih građana Krajine" saopćeno je iz Predsjedništva.

Sastanku su, pored premijera USK, prisustvovali i ministri te predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona.

Kako je ranije najavljeno iz Predsjedništva BiH, predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i član Predsjedništva Denis Bećirović prisustvovat će u Bužimu centralnoj svečanosti povodom godišnjice 505. viteške bužimske brdske brigade.

Oni će u okviru posjete obići Muzej 505. viteške brigade. Položit će cvijeće na turbe generala Izeta Nanića i poginulih boraca - šehida 505. viteške bužimske brdske brigade.