Vijesti

Komšić za Raport: Gluposti! Kako se mi možemo petljati u izbore u GS-u?

Nihad Čolpa, smijenjeni predsjednik Građanskog saveza, na čije mjesto je postavljen Muhamed Fazlagić danas se obratio javnosti i sa onima koji su okupljeni oko njega poručio da je to sve “pokušaj puča i da je Kongres nelegalan”.

“Time je počinjeno političko i pravno nasilje kakvo nije viđeno na Balkanu u posljednjih 30 godina. Ovo se nije događalo ni u najgorim totalitarnim režimima”, kazao je Čolpa.

On je ustvrdio da je sve urađeno u režiji DF-a.

“DF je najbolje rekao šta misli o vladavini prava. Odmah su čestitali ‘novom’ predsjedniku Muhamedu Fazlagiću. Ovo se dogodilo pod pokroviteljstvom DF-a”, kazao je Čolpa.

Na pitanje zašto bi to DF radio, pojašnjava da preuzimanjem GS-a odnosno instaliranjem sebi prihvatljivih kadrova, ovu stranku preusmjerio u koaliciju sa SDA. Tako DF ne bi bio jedina stranka koja koalira sa SDA. Zato je, kaže Čolpa, Željko Komšić i raspustio svoj Kantonalni odbor u Tuzli, koji se protivio koaliciji sa SDA.

Na ove optužbe zatražili smo i komentar Željka Komšića, predsjednika DF-a i člana Predsjedništva BiH koji nas je upitao:

“Koji Čolpa?”.

Nakon dodatnog pojašnjenja, Komšić je kazao:

“Nemam pojma, nisam to upratio!”.

Potom nam je Komšić objasnio da je naknadno pročitao šta je Čolpa ustvari rekao:

“Evo pričitao sam maloprije. Ne razumijem na koji načim bi se mi mogli petljati u njihove izbore. Kako to uopće izvesti? Gluposti.”, rekao je Komšić za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare