Vijesti

Konaković, Delić i Muzur sa Sofovićem: Najavljena podrška KS održivom povratku u Višegrad

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur sastali su se danas sa predsjednikom Skupštine Opštine Višegrad Muamerom Sofovićem i tom prilikom razgovarali o mogućnostima buduće saradnje, te podršci konkretnim projektima koji će se realizirati na području ove istočnobosanske opštine.

Istaknuto je kako će posebna pažnja biti data onim projektima koji za cilj imaju održivi povratak, ali i oni od čije će realizacije koristi imati svi stanovnici Višegrada, bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Bilo je riječi i o svim problemima koje svakodnevno žive stanovnici ove opštine.

„Cilj nam je da kreiramo zakonsku legislativu, kako bi sistematski pomogli povratnike u ovom dijelu manjeg bosanskohercegovačkog entiteta“, istakao je ministar Delić.

Dodao je i kako je tržište Kantona Sarajeva dovoljno veliko i kako se na njemu moraju naći proizvodi naših povratnika u Višegrad i druge gradove manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

Naglašeno je i kako je, od kada je predsjedavajući Sofović imenovan na čelo Skupštine, realizirano već nekoliko projekata, dok im je podršku za provođenje proljetne sjetve pružio načelnik Muzur.

Također je razgovarano o svim opcijama saradnje s ciljem podrške realizaciji, prije svega, razvojnih i infrastrukturnih projekta u ovoj opštini.

„Obavio sam razgovore sa nekim funkcionerima u Federaciji Bosne i Hercegovine, a dogovoreni su još neki, zbog čega ozbiljno računam na podršku svih mojih dosadašnjih sagovornika, ali svih ovih s kojima se tek trebam sastati“, kazao je predsjedavajući Sofović na kraju ovog sastanka, te uputio riječi zahvalnosti predstavnicima vlasti Kantona Sarajevo i Općine Ilidža.