slijedi bura

Konaković: Dodik je samo naljutio šefa i uplašio svog špijuna. Ovih dana ću detaljno opisati šta se dešavalo

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković oglasio se o propalom pokušaju Milorada Dodika da ga 'isprepada' navodnim snimkom.

Naime, Konaković se nalazi u Luksemburgu gdje je učestvovao u sastanku ministara vanjskih poslova zemalja EU i Zapadnog Balkana.

U sklopu toga, Konaković je održao i govor, a on je očito iznervirao Dodika koji je sinoć prvo najavio da ima 'ekskluzivni' snimak Konakovića iz Luksemburga te da će ga objaviti sutra odnosno danas. Već jutros na Dodikovom X-u osvanuo je snimak iz Jugoslovenskog filma u kojem Bato Živoinović govori 'Ja Rusiju sanjam svake noći'.

Konaković je očito Dodika u Luksemburgu predstavio kao Putinovog lutka na Balkanu čiji je zadatak unošenje nemira i destruktivnosti.

Šef bh. diplomatije je još sinoć za Raport izjavio da Dodik neće objaviti nikakav snimak jer bi time kompromitirao svog špijuna koji u dojavljuje šta se dešavalo.

Sad je Konaković najavio dodatno razotkrivanje

"Dodik je samo naljutio šefa i uplašio špijuna-snimatelja (vidio sam ga nenaspavanog danas u Lux), a na kraju nije objavio nikakav snimak, kako sam i najavio. Ovih ću dana našoj javnosti od riječi do riječi objasniti sve što se dešavalo i govorilo u Luksemburgu, do detalja", naveo je Konaković.