Za raport iz luksemburga

Konaković o Dodikovoj najavi: Bilo bi dobro da objavi šta sam govorio na sastanku, ali mislim da ne smije

Predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik objavio je zagonetnu najavu u kojok tvrdi da ima ‘ekskluzivni’ snimak ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića iz Luksemburga, kojeg će navodno sutra objaviti. 

Konaković se trenutno nalazi u Luksemburgu gdje se održava veliko sastanak ministara vanjskih poslova zemalja EU i Zapadnog Balkana. 

Pretpostavlja se da Dodik želi Konakoviću da se na neki način osveti jer je šef bh. diplomatije u Luksemburgu ponovo govorio o destruktivnoj politici koju vodi šef SNSD-a po nalogu Rusije. 

Konaković za Raport kaže da bi volio da Dodik objavi snimak njegovog govora, ali da ipak misli da nema hrabrosti za to. I to iz dva razloga. 

“Bilo bi baš dobro da objavi šta sam govorio na sastanku sa ministrima vanjskih poslova EU, al’ ja mislim da neće i da ne smije. 

Ne smije iz dva razloga, jedan je jer će cjelokupna javnost u BiH jasno čuti kako on kotira u EU i kakva je štetočina, a drugi je što će u veoma loš položaj staviti špijuna koji snima sastanke, a špijun mu svakako stoji za nijansu bolje od njega u krugovima EU”, istakao je Konaković za Raport.