Vijesti

Konaković o izjavi Šulića: “Ruski narod pamtimo po dobrovoljcima u BiH koji su činili zločine”

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na svom je profilu na Facebooku komentirao istupe potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Denisa Šulića nakon sastanka sa ambasadorom Rusije u Bosni i Hercegovini.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Veze našeg i ruskog naroda su toliko duboke da su neraskidive” kaže Bošnjak Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine manjeg bh. entiteta nakon sastanka sa ambasadorom Rusije u BiH.

Mi Bošnjaci pamtimo ruski narod prije svega po dobrovoljcima u BiH koji su činili zločine, pljačkali i ubijali tokom agresije na našu zemlju. Nikakvih tu veza nema.

Šulić: Imao sastanak sa ruskim ambasadorom

Svjedočimo da ruski narod i Rusija u našoj domovini čine sve što mogu kako bi zaustavili njen napredak i da ruski plaćenik, Šulićev šef slijepo izvršava naređenja iz Moskve. Nesmotrena izjava Bošnjaka Šulića ili potvrda da je pripadnost našem narodu samo prevara kako bi uživao u funkciji?

Realnije je ovo drugo jer su ljudi poput Šulića zbog pozicije spremni odreći se svog stvarnog identiteta i pripadnosti, svoje tradicije, čak i vjere", napisao je Konaković.