PRESUDA ALISI MUTAP

Konaković o presudi u slučaju Dženan Memić: Bolesno je ovo pravosuđe

Alisa Mutap Ramić pravosnažno je osuđena na dvije i po godine zatvora u slučaju 'Dženan Memić', a optužena je za prikrivanje dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 9. februara 2016. godine zadobio povrede od kojih je preminuo na KCUS-u.

"Alisa Mutap presuđena za prikrivanje dokaza i davanje lažnog iskaza, a svi ostali akteri oslobođeni?!", upitao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Ukazao je potom na to da nam pravosuđe kaže da je "Alisa sama prikrila dokaze pred očima svih tužilaca, istražilaca i policajaca i da joj niko u tome nije pomogao?!".

"Prvo su lažirali saobraćajnu nesreću, pa su kao našli počinioca. Utvrđeno je naknadno da taj 'počinilac' nije kriv i da saobraćajne nesreće nije bilo.

Sad nam kažu da niko od režisera te bolesne farse nije kriv i da niko iz institucija koje su ubistvo mladića željeli prikazati kao saobraćajnu nesreću neće odgovarati?!", obrazložio je Konaković na društvenim mrežama.

Potcrtao je da je naše pravosuđe bolesno, korumpirano, posrnulo, nesposobno.

"Do zadnjeg se daha moramo boriti za pravednije društvo i sistem u kojem živimo. Zbog rahmetli Dženana, a i zbog sve naše djece", poručio je ministar.