Vijesti

Konaković o šokantnom otkriću Raporta: Ovo je zastrašujuće. Sebiju treba izvesti pred lice pravde

Nakon što je Raport objavio šokantnu priču i dokeze da kisički sistem na Klinici Podhrastovi KCUS-a ne funkcionira, kontaktirali smo Elmedina Konakovića, zastupnika u Skupštini KS.

Naime, on je na jednoj od prošlih sjednica, također tragom informacije Raporta, postavio i zvanično pitanje i tražio informaciju šta se dešava s kisikom na Podhrastvima.

Za novu informaciju Raporta kaže da je šokanta i prestrašna. Kaže da je to rezultat strahovlade direktorice Sebije Izetbegović koja je ranije ismijavala njegova pitanja.

“Govorila je u tom pismu kako ja nemam pojma o tom problemu, a onda se pojave informacije u kojima struka kaže da je stanje zastrašujuće, da kisika ima za 17 ljudi, pitanje je koliko je pacijenata istovremeno priključeno na respiratore”, rekao je Konaković.

On kaže se radi o neljudskom postupanju koje onda mobingom nad radnicima guši protok informacija s KCUS-a.

“Važno je da se tome suprotstavimo i važno je da su ove informacije isplivale. Ako je ovo tačno, neko za ovo mora odgovarati, nećemo stati dok se krivci za ovakvo stanje ne izvedu pred lice pravde i sad zaista mislim na Sebiju Izetbegović”, naglasio je Konaković.

Ističe kako Sebija konstantno naglašava kako ona sve radi, i niko drugi ništa ne radi. Međutim da je niz dokaza da to nije tako.

“I ne mislim tu na časne i stručne ljude koji gore zaista rade. Oni rade u nehumanih i neljudskim uslovima i njima svaka čast”.

Na pitanje šta Skupština KS može učiniti, Konaković odgovora:

“Skupština ovdje ne može ništa. Ne možemo je smijeniti, da možemo smijenili bi ja istog dana kada i ovu nakaradnu vladu. Ali ono što možemo jeste da Sebija Izetbegović više nikad ne dobvije niti jednu marku više od onoga što joj pripada, dakle od onoga što uslugama pruža građanima. Mi KCUS finansiramo sa 170 miliona KM godšnje, plus mnogo još novca za druge projekte. Mi ćemo novac rasporediti onim ustanovama koji daju usluge građanima”,.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare