Politika

Konaković oštro kritikovao SDA i HDZ: Tužno ih je gledati. Izgledaju kao umorni bračni par

Elmedin Konaković NiP, Osmorka, formiranje vlasti

U žestokoj raspravi na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH, Elmedin Dino Konaković je oštro kritikovao vladajuće stranke SDA i HDZ. Kazao je kako proces izbora sudija Ustavnog suda FBiH najbolje oslikava i pokazuje stanje u FBiH. Konaković smatra kako SDA i HDZ je "tužno gledati" jer izgledaju "kao umorni bračni par koji se ne razvodi samo zbog imovine".

Podsjetimo, delegati Doma naroda Parlamenta FBiH danas bi trebali potvrditi imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH.

"Odnos koalicionih partnera je najveća prepreka državi BiH i entitetu FBiH. Sve što ste jedni o drugima rekli – upravu ste. Tužno je gledati kako je vaš brak dugogodišnji onako bez ikakve ljubavi i emocija. Vas dvije najajče stranke u FBiH. Koliko štete proizvodi što jedne druge jedva gledate. Izgubili biste mnogo u smislu kontrole imovine koja nije čak ni vaš nego državna", kazao je Konaković.

Dodao je kako ne bi bilo ni problem da to nema posljedice na život u ovoj zemlji iz koje svake godine ode 180.000 iz svih dijelova.

"Stalno nas tjerate da između dva zla biramo manje zlo. To građani ne zaslužuju. Vi ste neodgovorna vlast. Grehota će biti ako ta vaša ljubav prema imovini budu koncept upravljanja državom. Danas nema fulati Dom naroda, stigla naredba iz stranaka jer su dvije stranke zadovoljne izborom sudija Ustavnog suda”, poručio je Konaković.