rezolucija o srebrenici

Konaković poručio srbijanskom ambasadoru: Đuriću, lagao si!

U mandat ministra vanjskih poslova Marko Đurić (treutno ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državbama, op.a.) ulazi lažno me citirajući, navodi Elmedin Konaković u reakciji na izlaganje predstavnika Srbije na sinoćnjoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

"Rezolucija o Srebrenici nema nikakve veze sa ratnom štetom niti stvara pravnu pretpostavku da se takva procedura pokrene.

Na svaku ćemo laž odgovoriti istinama i pokazati šta vi radite. Lagao si Đuriću", poručio je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Prethodno je Đurić na sjednici Vijeća sigurnosti UN pozvao ovo tijelo da razmisli "ne gdje smo bili već gdje idemo", ponovo negirajući genocid.

"Srbija osuđuje masakar u Srebrenici, strašan i ono što po svojoj veličini i surovosti se ističe u njemu. Moramo imati na umu da je jednaka pravda za sve žrtve u BiH je put pomirenju i miru.

Upravo suprotno svemu što nam je rečeno, što su rekli neki od kosponzora, stvarni razlog za prijedlog rezolucije otkrio je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković koji je prije nekoliko dana javno rekao: 'Takva Srbija ne zaslužuje ništa drugo nego da bude omržena i ne zaslužuje saradnju'", izjavio je Đurić.