Konaković najavio da će nova vlast podržati sve projekte
Politika

Konaković: Spremni smo podržati sve projekte na svakom pedlju BiH. Ali, poštujući nadležnosti

Lider NiP-a Elmedin Konaković kazao je nakon sastanka u Konjicu da će se promijeniti kompletan narativ i su spremni podržati sve projekte.

“Razumijem da smo i dalje u narativu gdje je fokus na onome oko čega se ne možemo dogovoriti. I da su to i dalje teme koje zanimaju javnost. Mi to želimo promijeniti. Sigurno se ne možemo oko svega dogovoriti.

Ali činjenica je da je ovo drugačiji proces. Smogli smo snage da u prvi plan stavimo ono oko čega se možemo dogovorit”, rekao je Konaković.

On je kazao da neće biti blokada projekata.

“Spremni smo podržati sve projekte na svakom pedlju države. U RS, FBiH i Brčkom. Poštujući nadležnost institucija. Tamo gdje je nadležnost države nismo saglasni da procese vode entiteti. Tamo gdje je entitetska, ne pada nam napamet da blokiramo. Svaka marka koja ulazi u jedinstveni sistem PDV-a jednako nam je važna”, rekao je Konaković.

On je kazao da li želimo atmosferu u kojoj se odlazak na utakmicu ne može normalno komentirati.

“Razumijem da jedan odlazak na utakmicu u Banju Luku može izazvati gorčinu u jednom dijelu javnosti. Ali moramo se zapitati jesmo li za to da se ni takav način ne može normalno komentirati”, naveo je šef NiP-a.

Na kraju je kazao da BiH ima šansu za kandidatski status.

“Znate koji su to potencijali i šta to znači za umornu BiH. Oni koji ne prepoznaju takav momentum ne žele dobro BiH. Učinit ćemo sve da se desi kandidatski status i da se otvore fondovi”, zaključio je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare