konakovićeva prekorektnost konaković portret
Politika

Konaković za Raport: SDA-ovi tajkuni znaju da ćemo uvesti red i to im ne odgovara. Ali, idu u opoziciju

Elmedin Dino Konaković, lider Naroda i pravde u razgovoru za Raport oštro je prokomentirao sve pokušaje SDA da opstane na vlasti.

Vezani za režim

Podsjetimo, Konaković je sinoć objavio status u kojem je naveo kako je SDA poslala svoje timove da učine sve kako bi se formirala vlast.

Naveo je kako u Posavini, Zenici, Krajini “nude, prijete i lobiraju”. Dodao je kako su se priključili i jači igrači, vlasnici velikih prodajnih centara. Oni koji su vezani za režim i privatno i poslovno.

Za naš portal je govorio o čemu se radi.

“Ono što najavljujemo to se i dešava. Ekipa njihovih tajkuna zna da će nova vlast uvesti red u sve institucije. Njima red ne odgovora. SDA pokazuje koliki je destruktivni faktor godinama u BiH.

I da im je važnija vlast od države BiH. Oni to nikada nisu ni krili. Ne znam šta misle da mogu ovim postići. Ova koalicija je čvrsta, nepromjenjiva. Žele da blokiraju kroz Klub Bošnjaka izbor novih vlada koji treba da ubrzano donesu mjere koje nas približavaju kandidatskom statusu. Zapravo, ovo je ogolilo o kakvoj se partiji radi”, kazao je Konaković.

Spremni na udare SDA

Dodao je kako su stranke koje čine ‘Osmorku’ spremne na sve udare koje priprema SDA.

” Ono što je jako važno, što više pokazuju tu svoju stranu, sa njima sve manje ima onih koji žele da pregovaraju i razgovaraju. Tako da nama to ne smeta. Mi smo se spremili na teške političke bitke i udare. SDA neka radi šta misli. SDA je opozicija i to će tako biti.

Taj momentum u kojem se 15. decembra odlučuje o kandidatskom statusu BiH je ključan. Nakon razgovora sa Oliverom Varheliyem, poruka Jensa Stoltenberga, nakon kompletnog političkog ambijenta koji vidite ali drugačije poruke svih političkih aktera, oni iskaču.

Dakle, jedini koji iz toga iskaču su SDA i politički lider SDA. Zato sam ubijeđen da će oni to skupo platiti. Skupo će platiti ovakvo ponašanje”, kazao je Konaković.

Kratko se osvrnuo i na sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i Predstavničkog doma BiH.

“Danas će na sjednicama biti izbor rukovodstva. Vidjet ćete da su stvari poredane i sve ide naprijed. Uz te kamenčiće koje podmeće SDA, put je malo grbaviji, ali nema dileme”, zaključio je Konaković za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare