a karte i do 400 eura

Koncert u Njemačkoj počeo zvižducima: Madonna pustila fanove da čekaju 95 minuta!

Muzička superzvijezda Madonna (65) pojavila se u srijedu u Kolnu. Na svom prvom nastupu u Njemačkoj, kraljica popa priredila je spektakularan nastup.

No, predstava je počela zvižducima. Američka pjevačica tek je s 95 minuta zakašnjenja izašla na pozornicu Lanxess Arene, koja je bila rasprodana pred 15.000 gledalaca.

Doza erotike

Onda se Madonna pokrenula i nije propustila nijedan veliki hit iz svoje 40-godišnje karijere. Klasici kao što su “Holiday”, “Like a Prayer” i “Vogue” izazvali su oduševljenje publike.

A svemu tome nije mogla nedostajati – inače Madonna ne bi bila Madonna – dobra doza erotike.

Madonnini najveći hitovi izmjenjivali su se s promišljenim odlomcima: dok je pjevačica lebdjela iznad publike u crnom okviru, pokazivala je crno-bijele fotografije žrtava epidemije AIDS-a (do sada preko 40 miliona žrtava u svijetu) - poput one umjetnika Keitha Haringa ili pjevača britanske grupe Queen, Freddieja Mercuryja.

Madonnu su tokom nastupa bodrila njena djeca, među kojima i desetogodišnja posvojena kći Estere, koja je plesala na pozornici, prenosi BILD.

Prije nekoliko sedmica nije bilo jasno hoće li 65-godišnjakica ikada više biti na pozornici. Nakon teške bakterijske infekcije u junu, Madonna Louise Ciccone, kako je pravo ime umjetnice, bila je na odjelu intenzivne njege.

Uspjela se izboriti

Porodica, prijatelji i fanovi bili su jako zabrinuti - ali kraljica popa se izborila.

"Iznenađena sam i naravno sretna što danas stojim ovdje", rekla je pjevačica u Kolnu.

Ostalo je nejasno koliko je pjesama Madonna uaista otpjevala uživo tokom nastupa te je li povez na koljenu na nozi bio dio njene odjeće - ili ga je nosila zbog bolova.

Na kraju je ipak dokazala zašto je većina njezinih koncerata “The Celebration Tour” rasprodana – unatoč cijenama ulaznica do 400 eura.

Osim u Kolnu (drugi koncert ovog četvrtka), njeni njemački obožavatelji Madonnu će moći vidjeti još samo u Berlinu 28. i 29. novembra.