reakcije iz rs

Košarac kritikuje Trojku: Sastanak je bio pokušaj skretanja pažnje sa dogovora iz Laktaša

Sastanak predstavnika političkih partija u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine koji su danas u Sarajevu organizovale stranke Trojke bio je pokušaj da se na dnevni red stave izmjene Ustava BiH što nije prioritet, već je to implementacija dogovora iz Laktaša, izjavio je član Glavnog odbora i Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

"Čini mi se da se pokušava dogovor iz Laktaša derogirati pod uticajem nekih koji žele da modeliraju rješenja", rekao je Košarac poslije sastanka.

Izmjene Ustava

Košarac smatra "da bi bilo korektno od partnera u vlasti iz Federacije BiH da su izmjene Ustava i primjene presuda međunarodnih sudova predložili za dnevni red nedavnog sastanka u Laktašima".

Košarac smatra da je današnji sastanak pokušaj skretanja pažnje sa dogovora iz Laktaša, te je istakao da će i dalje raditi na implementaciji tog dogovora, jer smatra da je dobar za evropski put BiH, prenosi RTRS.

Čedomir Stojanović iz DEMOS-a je rekao da je svaki sastanak i razgovor dobar. Za današnji sastanak je iznio primjedbe da je nedovoljno pripremljen.

Mnogo tema usaglašeno

On je naveo da je na sastanku u Laktašima mnogo tema usaglašeno, ističući da današnji razgovori nisu nastavak nedavnih iz Laktaša.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Milan Petković izjavio je da na sastanku nisu bili ponuđeni nikakvi prijedlozi.