poruka partnerima

Košarac: Umjesto što se po bijelom svijetu bavi mlaćenjem prazne slame, Trojci bi bilo bilo bolje da se vrati realnosti

Republika Srpska podržava EU integracije i neupitno je da aktivno radi na ispunjavanju uslova na tom putu, imperativno zagovarajući dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, tvrdi ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac.

"S druge strane, evidentno je da pojedini zvaničnici Trojke euforično pričaju o evropskom putu BiH kada odu u EU, ali ne pokazuju spremnost da ispune ono što dogovore politički lideri na domaćem planu.

Sasvim suprotno, oni u pravilu izigravaju domaći dogovor pod uticajem Murphyja, Schmidta i drugih zapadnih mentora.

Konaković čak ide korak dalje, pa je na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji govorio o NATO integracijama?!!! Neka ne žive san članstva BiH u NATO! Neka prestanu da dezavuišu ljude kako u BiH, tako i Evropi i svijetu, jer taj film neće gledati.

RS nikada neće dati saglasnost za članstvo u NATO, jer je to protiv naših interesa. Jasno smo rekli da je saradnja sa ovim vojnim savezom maksimum o kojem možemo razgovarati. Članstvo ne.

Zaista mi nije jasno kako to do sada nisu shvatili. Od integracija BiH u NATO nema ništa. Niti će biti. Zato neka prestanu sa podmuklom praksom da u međunarodnim i domaćim krugovima govore o NATO integracijama.

Umjesto što se po Evropi i bijelom svijetu bave mlaćenjem prazne slame o članstvu u NATO, predstavnicima Trojke bilo bi mnogo bolje da se vrate realnosti i unutrašnjem dogovoru.

Svi prijedlozi SNSD i koalicije iz RS su u skladu sa Ustavom i Dejtonom. Na potezu je Trojka koja treba da to prihvati i da nastavimo aktivnosti za dobijanje datuma pregovora. U suprotnom, Trojka će snositi odgovornost za zastoj na EU putu!", objavio je Košarac na Instagramu.