PROMIJENIO PROTOKOL

Kralj Charles ovim je potezom svima pokazao koliko mu znači Kate Middleton

Galama koja je nastala zbog izostanka Kate Middleton tokom januara, februara i marta pokazala je da je vojvotkinja od Walesa mnogima omiljena članica kraljevske porodice. Iako njezinim venama ne teče kraljevska krv, toplina koju je unijela u porodicu osvojila je simpatije javnosti. Da je Kate iznimno bitna karika u monarhiji, svjestan je i kralj Charles i upravo je zato prilagodio protokol ceremonije 'Trooping the Colour'.

Na ovogodišnjem 'Trooping the Colour' održanom 15. juna glavna je zvijezda bila Kate Middleton kojoj je to bilo prvo pojavljivanje unazad šest mjeseci, tačnije od Božića 2023.

Vojvotkinja od Walesa ozarena je stigla do Buckinghamske palače smiješeći se okupljenoj masi iz kočije, a onda je uz istaknute članove porodice Windsor stala na najpoznatiji balkon u Londonu.

U čast njezinog prvog službenog pojavljivanja, 75-godišnji kralj Charles napravio je prilagodbu kojom je pokazao koliko mu znači povratak omiljene snahe, pokazao da čvrsto stoji uz nju te da su jedno drugome velika podrška u periodu liječenja od karcinoma od kojih su oboljeli.

Dok je prošle godine kralj Charles stajao uz princa Williama, ovoga puta monarh je ponosno stajao uz svoju snahu, princezu Kate. Kralj Charles i Kate Middleton činili se složnijima nego ikad, iako je odavno poznato da je Kate iznimno dobro prihvaćena u kraljevskoj porodici.

Uz njih, na balkonu su stajali i kraljica Camilla, princ William, George, Charlotte i Louis, vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha i Lady Louise.