pojavio se u javnosti

Kralj Charles progovorio o teškoj bolesti i otkrio neugodne nuspojave liječenja od kojih pati

Nakon što je svom nasljedniku, princu Williamu, u ponedjeljak predao počasno vodstvo nad vojnim ratnim zrakoplovstvom, kojeg je sam držao tridesetak godina, kralj Charles III otkrio je neke detalje o svom liječenju.

Kako donosi britanski Mirror, na svečanosti se kralj Charles III susreo s bivšim vojnikom Aaronom Mapplebeckom, koji se također bori s karcinomom. Bivši vojnik u razgovoru je s kraljem spomenuo kako je prošle godine, tokom primanja kemoterapije, izgubio osjećaj okusa, na što mu je Charles odgovorio da se isto dogodilo i njemu.

Ta neugodna nuspojava pojavljuje se kod pojedinih bolesnika koji primaju kemoterapiju, a kod kralja Charlesa III vidljiv je uz to i gubitak kilograma, koji ne može sakriti.

Koja je tačna dijagnoza s kojom se kralj Charles III morao suočiti još uvijek nije javnosti poznato, a izgledno je i da se nikada neće saznati, baš kao i što je slučaj s njegovom snahom, Kate Middleton, kojoj je također dijagnosticiran karcinom te je bila podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji.

I dok se kralj Charles III polako vraća 'na staro', te je ponovno započeo s pojavljivanjima na važnim događanjima, Kate Middleton još se uvijek oporavlja od svega daleko od očiju javnosti.

Iako je bilo najavljeno kako će se njeno prvo pojavljivanje dogoditi nakon Uskrsa, ni mjesec dana kasnije to se nije dogodilo.