PRETRPAN OBAVEZAMA

Kralj Charles propustio vjenčanje godine: ‘Ne može se posvetiti punom radnom rasporedu’

Charles

Kralj Charles je slomljen zato što je propustio vjenčanje vojvode od Westminstera, prenose britanski mediji. Na vjenčanju Hugha Grosvenora i Olivije Henson bio je princ William te mnogi bliski Charlesovi prijatelji, no on nije mogao doći zbog pretrpanog rasporeda i liječenja protiv raka, tvrdi kraljev batler Grant Harrold.

“Pokojni otac vojvode od Westminstera bio je Charlesov najbolji prijatelj. Svjedočio sam susretima dvije porodice dok sam radio s Charlesom i vrlo su bliske”, rekao je batler. Vjeruje da je vojvoda rekao Charlesu kako se ne treba opterećivati dolaskom na vjenčanje, s obzirom na to da su dobri prijatelji. Isto tako, kralj je dan prije vjenčanja otputovao u Normandiju radi odavanja počasti vojnicima koji su sudjelovali u iskrcavanju na Dan D.

"Da može, posvetio bi se punom radnom rasporedu. Mrzi ostavljati ljude na cjedilu", objasnio je Harrold za kraljevu radnu etiku.

Na vjenčanju je bilo prisutno oko 400 uzvanika, a među njima je bio i princ William, no Kate Middleton nije bila njegova pratnja. Princeza od Walesa trenutno se oporavlja od preventivne hemoterapije nakon što joj je početkom godine dijagnosticiran rak. Među uzvanicima nije bilo ni princa Harryja koji je bio pozvan, no smatra se da je odbio poziv radi napetog odnosa s bratom Williamom.

"Harry i William imali su zajedničke prijatelje, koji su vjerojatno bili uvučeni u njihovu svađu. Osim toga, Harry se možda brinuo da će razdor s Williamom odvući fokus s vjenčanja", prokomentirao je batler.

Svi u životu kralja Charlesa nadaju se njegovom skorom oporavku kako bi se mogao vratiti ispunjenju kraljevskih dužnosti i porodičnim obavezama.