Svijet

Kremlj kaže da će Putin i Biden održati videosastanak, tema je Ukrajina

Videosastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog čelnika Joea Bidena predviđen je za utorak, saiopćio je Kremlj.

Glasnogovornik Krmelja Dmitrij Peskov potvrdio je datum održavanja summita novinskoj agenciji Interfax.

Sastanak će se održati u jeku povišenih napetosti oko sukoba u Ukrajini, dok se Washington i Moskva međusobno optužuju za vojne provokacije u toj regiji.

Po ruskoj strani, u utorak će se razgovarati o sukobu.

Biden je upozorio Putina da ne poduzima vojnu intervenciju u Ukrajini i najavio je nove inicijative kako bi se zaštitila ta istočnoeuropska zemlja, koja je bliska saveznica NATO-a.

Po izvještajima, Rusija je nagomilala velik broj vojnika na područjima nedaleko od granice s Ukrajinom. Kremlj nije opovrgnuo te izvještaje.

Savjetnik Kremlja Juri Ušakov rekao je u petak da Putin planira iznijeti Bidenu prijedlog o sigurnosnim garancijama kojim bi se zaustavilo širenje NATO-a na istok i okončalo ono što Moskva naziva prijetnjom raspoređivanja oružja ruskim susjedima, uključujući Ukrajinu.

Putin i Biden održali su svoj prvi summit u Ženevi u junu, gdje su se dogovorili da će pokrenuti nove razgovore o nuklearnom razoružavanju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare