medijska paljba

Krenuo masovan napad iz RS na Konakovića, u 24 sata svi dodikovci su dali doprinos: ‘Gotov je, steže se obruč… bježi u Katar’

U odbranu predsjednika RS od Konakovića stao je i njegov omiljeni senator, "saborac s amaričke crne liste" Aleksandar Vulin
Konaković dodik

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković uspio je toliko iznervirati Milorada Dodika, da je šef manjeg bosanskohercegovačkog entiteta kao jedan od uvjeta za nastavak pregovora koalicije na državnom nivou postavio smjenu aktuelnog ministra vanjskih poslova naše države.

Istina, u taj ultimatut" gazda SNSD-a je "ugradio" i zahtjeve za smjenom našeg ambasadora u Ujedinjenim narodima Zlatka Lagumždije te predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Medijska paljba

Međutim, sudeći po količini i žestini medijske paljbe, koja je intenzivirana u posljednja 24 sata, glavna meta ipak je lider Naroda i Pravde. U simultanu kampanju uključili su se, pored Dodika, i njegovi dežurni trbuhozborci, ali i neku čudni mediji sa 'istraživačkim' pričama i 'saznanjima' koja prenose režimski mediji iz RS, pa čak i tzv. javni servisi.

"Hajde da razumijemo Konakovićevu potrebu da bude "prvi u Bošnjaka", da konačno izađe iz Alijine i Bakirove (Izetbegović) sjene…

Ali kako objasniti da to uporno pokušava da uradi preko leđa Srpske i svakodnevnim neosnovanim napadima na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika?", brani svog stranačkog šefa Staša Košarac.

Povrijedilo je Košarca, inače ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, to što je Konaković (argumentirano) "razmontirao" i istupe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

No, Staša to vidi drugačije...

"Malo mu bilo i to, pa se (Konaković) razmahao nebuloznim kritikama na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika srpskog naroda u regionu.

Na jako čudan način, opsesivno i sa nevjerovatnom količinom frustracije obrušio se na sve što je srpsko, posebno nakon diplomatskog fijaska u Generalnoj skupštini UN", poručuje, između ostalog, Košarac u objavi na Instagramu.

Predsjednika RS brani i njegov omiljeni senator, "saborac s amaričke crne liste" i , u slobodno vrijeme, potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

"Terapijska grupa"

Svjež nakon polaganja cvijeća na grob druga Staljina na Crvenom trgu, uspio je on posvetiti i koji red ministru vanjskih poslova BiH.

Izjavio je tako Vulin da je "Konaković član terapijske grupe mrzitelja Vučića i da mu bude lakše kada svoje frustracije podijeli, pa zato ne prestaje da govori o predsjednicima Srbije Aleksandru Vučiću i Republike Srpske Miloradu Dodiku, o Srbima" i niz drugih nebuloza.

Konakovićevo djelovanje komentirao je i SNSD-ov portparol Radovan Kovačević.

"Mislim da bi Konaković trebalo prvo da se konsultuje sa zdravim razumom i da se zapita, a poslije toga bi možda bilo smisleno voditi bilo kakav razgovor s njim. Vidim da je rekao da je Trojka nas 'suočila sa postavljanjem institucija na pravo mjesto'. Međutim, kakvo je to postavljanje institucija kada kršite Ustav, ustavni poredak i Dejtonski sporazum samo kako biste ostvarili svoje uskonacionalne ciljeve i interese i kada zloupotrebljavate zajedničke institucije na nivou BiH", rekao je Kovačević za RTRS.

A da režim u RS očito više ne bira sredstva kako diskreditirati Konakovića svjedoči i tekst pod naslovom "Rezultat međunarodne istrage: Elmedin Konaković ključni saradnik narkoklana 'Tito i Dino' u BiH" nečega što se zove Vaseljanska TV, a u hipu prenijeli mediji u RS.

"Opsežna međunarodna akcija američkih i zapadnih službi protiv narkokartela iz BiH sve više steže obruč oko ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića, za koga je istraga pokazala da je imao ključnu ulogu političkog zaštitnika kriminalnog narko-klana "Tito i Dino" i njegovo privođenje pravdi svakim danom je sve izvjesnije, a sumnja se da utočište namjerava pronaći u Kataru kako bi izbjegao procesuiranje", javila je 'čuvena' Vaseljenska televizija...